هيچ نيروى ديگرى جُز سوسياليسم كارگرى نمیتواند طبقۀ كارگر وزحمتكشان افغانستان را نماينده گی نماید.
تحليل شرايط سياسى و طبقاتى در افغانستان نشان ميدهد كه برگذاری انتخابات رياست جمهورى، پارلمانی و شوراهای ولایتی چیزی نیست جزء مشروعيت بخشيدن به نظام طبقاتى سرمايه و حفظ اين سيستم در چارچوب حفظ مالكيت خصوصى و استثمار طبقۀ كارگر و زحمتكشان. در يك تعريف ماركسيستى انتخابات در نظام کاپیتالیستی خود نوعى از اعمال ديكتاتورى طبقاتى طبقات حاكم بورژوازى می باشد، كه براى ادامۀ حياتش رنگ و چهرۀ دموكراتيك اختیار نموده است. بورژوازی زير نام “مردم سالاری” و برخورداری شهروندان در تعیین و گزینش نظام سياسى، مردم را فریب داده و بر بستر این فریب سيستم دلخواه خویش را به وسيله و تحت عنوان انتخاب خود مردم، برقرار و استوار نگاه می دارد. انتخابات در تمام جوامع مبتنى بر حاكميت هاى بورژوایى، منجمله افغانستان، در راستاى جلوه دادن منافع طبقه حاکمه به عنوان منفعت کل جامعه و بر کسب مشروعیت قدرت نماينده گان بورژازى از طيف هاى گوناگونان، استواراست؛ بورژوازی تداوم حيات و سیادت طبقاتی اش را در وجود چنين نظام هاى استثمارى مى بيند و تاريخا نيز انتخابات کارکردش به حيث يك شيوۀ مطلوب مشروعیت بخشیدن به قدرت بلامنازع بورژوازى و طبقات حاکم را به اثبات رسانیده است.
ازآنجائی كه اصل مسأله بر سر وجود و عدم وجود يك چنين سيستم استثمارگرانه است، بناءً ما اعتقاد داريم كه نفس وجود انتخابات در مناسبات کاپیتالیستی و استفاده از امكان مشارکت “دموكراتيك” براى رسيدن به هدف نهائی رهايی طبقۀ كارگر و برچیدن نظام مبتنی بر طبقات از این طريق نه تنها که میسر نیست بلکه درکی است ساده لوحانه، ارتجاعی و خام. این درک و تبیین که این روزها محلی از بروز یافته است بخشاً محصول تفكر چپ بورژوا-ناسیونالیست و پوپولیست شكست خوردۀ کار زار جنگ سرد می باشد، كه با تبختر تمام علت سقوط و فروپاشی سيستم سرمایه داری دولتی و یا سوسياليسم بورژوایى در بلوک شرق را تنها در نبود دموكراسى در آن، خلاصه ميكند. سازمان سوسياليستهای كارگرى افغانستان در پهلوی باورمندی فوق الذکر و نيز با درك اين مسأله كه رژيم هاى برآمده از صندوق انتخابات، هرچند مدنى تر از رژيم هاى اختناقی، پليسى و امارت هاى اسلامى مثل طالبان و يا حكومات جهادى ها در دهۀ نود افغانستان اند، اما در کل نیروهای حاضر در جدال قدرت را مجری استبداد، نابرابری و بیحقوقی اکثریت محروم و حافظ منافع اقلیت مفتخوار و سیادت طبقاتی آنها می داند.
لذا توام با تغیير وضعیت و مهمتر از همه افشای ماهیت نیروها و نهادهای بورژوایی و با زدوده شدن هرچه بیشتر گرد توهم در اذهان مردم و تجربۀ این چند سال اخیر، جنبش سوسیالیستی و پیشروان طبقه کارگر با باورمندی به امر رهائی وبا إرادۀ آهنین و خلل ناپذیر به نبرد مستقلانۀ خودش در جهت تشکل یابی كارگران و زحمتكشان در مبارزه عليه تمامى دستگاه بورژوازى و نهاد هاى مذهبى و ناسیونالیسم قومى إدامه داده و هرچه مصممتر به پیش میشتابد. سازمان سوسیالیستهای کارگری افغانستان و پیشروان امر رهائی طبقۀ كارگر تحت هيچ عنوان و بهانه یی به دفاع از اين و آن فيگور و نمایندۀ بورژوازى افغانى، كه در حقيقت هدف و استراتژی هر یک از این فیگورها و شخصیتها چیزی نیست جزء مستحکم ساختن وهويت بخشيدن ومشروعيت دادن به كليت سيستم بورژوایى حاکم و سیادت طبقاتی آن، بر نخواسته و بر نخواهد خواست. بلكه برعکس با استفاده از همۀ امكانات که در دست دارد، دست به افشاى همه جانبۀ تمامى اين دستگاه و اركان قدرتش زده و در جهت شکل دادن به صف مستقل و جداگانۀ سوسياليسم كارگرى و تحزب اش تلاش و پیکار می کند. بدين وسيله از تمام كارگران، زنان، جوانان، روشنفكران آگاه و آزادیخواه دعوت مى نمائيم تا با اين نگاه انقلابى به امر انتخابات رياست جمهورى و انتخابات پارلمانی و شوراهای ولایتی در کشور، بنگرند و تثبيت صف قدرت مند سوسياليسم كارگرى را يكى از اهداف اساسى خود، قرار دهند.
سازمان سوسياليستهاى كارگرى افغانستان اعلام مى دارد كه در همۀ عرصه ها سياست هاى عوام فريبانۀ تمام نماينده گان بورژوازى براى احراز قدرت سیاسی در افغانستان را افشا نموده و اعتقاد راسخ دارد كه هيچیک از سرمایه داران و نماینده گان آنها نه تنها که طبیعتا نميتوانند نماینده گان واقعی طبقۀ كارگر و زحمتكشان کشور باشند، بلکه برعكس بر اساس تحليل شرايط امروزى جامعه و شناخت از سیاستها و پراتیک همۀ مدعیان قدرت، در هر هیئت و شکل و ادعایی که وارد صحنه دست یافتن به اهرام قدرت سیاسی کشور شوند، ارمغانی جُز تداوم وضعیت کنونی، تحمیل هرچه گسترده تر فقر، بدبختى و فلاكت چیز دیگری براى اكثريت محروم جامعۀ افغانستان در پی ندارند. ما اعتقاد داريم كه ايجاد و آراستن صف جداگانۀ انقلابى و طبقاتى کارگران و زحمتكشان يگانه الترناتيف مبارزاتى برای خلاصی از وضعیت کنونی و شکل دادن به جامعۀ است که در آن انسان از شأن و حرمتی برخوردار باشد. ما برای چنین امر شریف و انسانی تلاش می نمائیم و مطمئناً كارگران، سوسياليستها و جنبش آزادیخواهی با سازمانیابی و تحزب شان است که تحقق این امر را میسر می سازند.
زنده باد سویسالیسم !
شورای مرکزی سازمان سوسیالیستهای کارگری افغانستان